14 Şubat 2014 Cuma

Gül Tatlı...









125 gr.oda sıcaklığında margarin 1 su bardağı ayçiçek yağı (ben yarım bardak kullandım) yarım su bardağı yoğurt 1 su bardağı irmik 1 yumurta 1 paket vanilya yarım paket kabartma tozu 1 yemek kaşığı sirke 1 tutam tuz aldığı kadar un gül için kırmızı, yaprak için yeşil gıda boyası içi için 1 su bardağı kırılmış fındık şerbet için 3 su bardağı su 2.5 su bardağı toz şeker 1 tatlı kaşığı limon şeker, su ve limon suyunu kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 20 dk. kaynatın, soğumaya bırakın. oda ısısında yumuşamış margarin, çiçek yağı, irmik, vanilya, yoğurt, yumurta ve sirkeyi karıştırın. un ve kabartma tozunu azar azar ekleyip yoğurun. hamurun üçte biri kadar kısmını ayırıp yeşil gıda boyasını, kalanına da kırmızı gıda boyasını ilave edip rengini tam olarak alana dek iyice yoğurun. 3 mm. civarı kalınlıkta açarak kırmızı hamurdan bardakla keserek 5 yuvarlak elde edin. uçları üst üste gelecek şekilde dikey olarak yerleştirip fındık kırığını serperek rulo şeklinde sarın. rulonun tam ortasından ikiye keserek 2 tane gül elde etmiş olacaksınız. yapraklar için ben kurabiye kalıbı kullandım. tepsiye dizip 180 dereceli önceden ısıtılmış fırında yarım saate yakın kontrollü şekilde pişirin.. fırından çıkarıp soğumuş şerbeti üzerine gezdirerek dökün. 1 saat dinlendirdikten sonra servis edilebilir.. Afiyet olsun...