Kurabiye Canavarı Cupcake..
6 Kişilik
Gerekli malzeme :
115 gr. tereyağı, oda sıcaklığında
130 gr. şeker
3 yumurta
195 gr. un
1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
60 ml. süt
2 paket vanilya
Süslemek için :
2 paket toz krem şanti
2 çay bardağı süt
Mavi gıda boyası
Marshmallow şeker
Bitter çikolata
Kurabiye bisküvi
*Şeker, vanilya ve tereyağını mikserle çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Ayrı bir kasede un, kabartma tozu ve tuzu harmanlayın. Hamuru mikserin düşük hızında çırparken bir yandan yavaş yavaş un karışımını ve sütü ekleyin.
*Muffin kaplarına kağıt yerleştirip hamuru içlerine paylaştırın. 175 dereceye ayarlanmış fırında 18-20 dakika pişirin. Tel ızgara üzerine alarak soğuyuncaya kadar bekletin.
*Krem şantiyi süt ile çırpın ve mavi gıda boyası ile renklendirin. Bıçakla keklerin üzerine bir miktar krem şanti sürün. Kalan kremayı sıkma torbasına doldurup keklerin üzerine saçaklı görüntü olacak şekilde sıkın.
*Marshmallowları yuvarlak kesip eritilmiş çikolata ile üzerine nokta yaparak gözü oluşturun ve keklerin üzerlerine yerleştirin. Yarıya kesilmiş kurabiyeleri yerleştirip tamamlayın. Servis yapın.
Kurabiye canavarı cupcake artık hazır, afiyet olsun.Lezzet Dergisi tarifidir......
ben gözlerini ahşap mangal şişleri ile Nutellaya bandırarak yaptım :)) bisküvi ise çikolatalı Eti Çay keyfi....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder